Nou Barris: Barcelona molts mons / muchos mundos

Nou Barris és diferent, aquí gairebé no hi ha turistes. Des del Mercat de Montserrat es pot veure l’horitzó sobre el mar i això dóna perspectiva per entendre la ciutat d’una altra manera. Les persones tafanegen i s’acosten decidides a veure l’exposició. Les mirades no són indiferents i això ens complau, tots opinen sobre aquest tema i tenen algun comentari que deixar-nos. Nou Barris està despert, la gent al carrer està desperta!  

El que fa més interessant al barri és la diversitat que l’habita. De camí al mercat s’aturen a l’Agència persones de tota mena, de totes les edats, estrats socials, races i cultures. La identitat aquí és múltiple, això fa que la nostra proposta sigui més valorada, discutida i posada en qüestió. Ha estat sens dubte la jornada de mercat més productiva de les que portem realitzades.

Vam recollir gran quantitat d’enquestes que destaquen per la seva qualitat reflexiva. Molts veïns han aportat al projecte coneixements valuosos, no només del barri, si no del que va més enllà dels límits de Barcelona. Hem conegut a persones desplaçades de barris de barraques, on ara llueixen els hotels i estiuegen els turistes. Ens referim al Somorrotro. Les gitanes ens ho explicaven amb molt d’orgull, elles van créixer allà. Hi ha moltes Barcelones.

 

Nou Barris es diferente, aquí apenas hay turistas. Desde el Mercat de Montserrat se puede ver el horizonte sobre el mar y eso da perspectiva para entender la ciudad de otro modo. Las personas curiosean y se acercan decididas a ver la exposición. Las miradas no son indiferentes y eso nos complace, todos opinan al respecto y tienen algún comentario que dejarnos. ¡Nou Barris está despierto, la gente en la calle está despierta!

Lo que hace además interesante al barrio es la diversidad que la habita. De camino al mercado se paran en la Agéncia de Turismo Popular personas de todo tipo, de todas las edades, estratos sociales, razas y culturas. La identidad aquí es múltiple, eso hace que nuestra propuesta sea más valorada, discutida y puesta en cuestión. Ha sido sin duda la jornada de mercado más productiva de las que llevamos realizadas.

Recogimos gran cantidad de encuestas que destacan por su calidad reflexiva. Muchos vecinos han aportado al proyecto conocimientos valiosos, no solo del barrio, si no de lo que va más allá de los límites de Barcelona. Hemos conocido a personas desplazadas de barrios de barracas, donde ahora lucen los hoteles y veranean los turistas. Nos referimos al Somorrotro. Las gitanas nos lo explicaban con mucho orgullo, ellas crecieron allí. Hay muchas Barcelonas.

 

 

Anuncis